ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ НАВЧАЛЬНОЇ (ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ) ПРАКТИКИ

10 квітня 2023

Викладачі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту забезпечують викладання педагогічних дисциплін на різних факультетах університету, керують науковими дослідженнями та практикою студентів. Зокрема, 6 квітня 2023 р. відбулася звітна конференція за результатами проходження навчальної (психолого-педагогічної) практики здобувачами вищої освіти ОС «Бакалавр» ІІІ курсу спеціальностей 032 Історія та археологія та 014.03 Середня освіта (Історія) на історичному факультеті.

Практика проводилась в закладах загальної середньої освіти у змішаній формі навчання. Частина студентів проходили практику в рідній школі та мали нагоду згадати свої шкільні роки, зустрітися з учителями. Кожен із практикантів мав можливість зануритися у шкільне життя, спостерігати за освітнім процесом, системою навчальної та виховної роботи тощо.

Навчальна педагогічна практика є початковим етапом практичної підготовки студентів до професійної педагогічної діяльності, на якому закладаються основи практичних умінь і навичок, творчого ставлення до діяльності, відбувається формування професійної компетентності та якостей особистості майбутнього педагога.

Здобувачі вищої освіти не лише звітували про виконання завдань практики, але й поділилися своїми враженнями від отриманого досвіду. Виступи учасників конференції були проілюстровані груповими та індивідуальними презентаціями. Цікавими були звітні виступи Гноєвої Катерини, Єдіної ЛюдмилиПисарчук ТетяниКарпанця ОлегаДоніка ІгораДруганова ВіталіяЮрьєвої Тетяни та ін.

У ході конференції керівники практики: доцент Валентина Бойченко та старший викладач Віталій Коблик оцінили виконання завдань та оформлення звітної документації студентами. Організатори конференції підбили підсумки проходження практики та висловили побажання щодо удосконалення виховної роботи практикантів із школярами в умовах воєнного стану.

Здобувачі вищої освіти ОС «Бакалавр» ІІІ курсу денної та заочної форм навчання виконали завдання практики. Студенти отримали перший досвід професійної педагогічної діяльності та переконалися у правильності вибору своєї професії. Також, студенти отримали можливість перевірити свою готовність до організації і проведення виховного процесу як педагогічної взаємодії, спрямованої на розвиток особистості учня, демонстрування власних педагогічних здібностей у нових освітніх реаліях!


Фото новини: