Здобувачка ФСПО волонтерить у  Туреччині

6 липня 2023

Банчук Вікторія  стала учасницею волонтерського проєкту для жінок з інвалідністю.

Нині Вікторія перебуває у м. Ґазіантеп (Туреччина) та ділиться досвідом «Вражень насправді дуже багато, так як нова  країна, культура, мова, традиції, ще тут дуже спекотно, але мені це все дуже подобається, так як це такий перший досвід в моєму житті, то я маю можливість тут все відчути на собі, починаючи від культури і закінчуючи спекою.

Я тут вже місяць і за цей час волонтерства, була задіяна до різних спортивних активностей, наприклад гольф.

Також ми допомагаємо вчителям з уроками англійської для діток, ведемо блог про цей проєкт, просуваємо ідеї та інші проекти Еразмус+, також проводимо семінари, майстер класи на основі тих навичок які в нас є.

Ну і ми як волонтери, що тижня в нас є день, в якому ми допомагаємо людям які постраждали від землетрусу.

Також для волонтерів з України, організували курси турецької мови, так як тут англійською спілкуються дуже рідко, Ще раз на тиждень, в нас є спешл-евент – це  ми самі вибираємо чим ми будемо сьогодні займатись(в нашого керівника є за містом сад, і ми частенько туди їздимо на відпочинок на вихідні обговорюємо подальші дії і таке інше).

Також в нас є день присвячений терапії з психологом університету, це дуже круто.

Ось в середині липня, ми поїдемо на проєкти, які будуть присвячені різним темам, наприклад «Sustain your water» будемо представляти чому це насправді важливо і т.д.

А ще із активностей, ми маємо змогу самі викладати мозаїку, це дуже круто коли нам дають можливість ввімкнути свій креатив і залишити тут щось на пам’ять

А ще ми їздили до реабілітаційного центру, нам провели екскурсію, показали розказали, чим там займаються діти, і можливо що пізніше ми матимемо змогу там допомогти викладачам також

Насправді, я дуже задоволена, що дізналась про цей проєкт, задоволена, що зараз я є його частинкою, приношу тут користь, і для себе вихоплюю щось нове і цікаве, і також це буде плюс для моєї майбутньої професії, і ще це чудова можливість розібратись в собі і зрозуміти, чи це дійсно те, де я хочу бути і чим я хочу займатись в майбутньому».

 

Українська відправна (підтримуюча організація) «Phoenix Association» яка допомагає українській молоді брати участь у програмі Еразмус+ та у програмі Європейського корпусу солідарності.

Приймаюча організація: ENGELLİ DERNEKLERİ FEDERASYONU.

Проєкт фінансується за рахунок програми Європейського корпусу солідарності.


Фото новини: