Зустріч з президентом Міжнародної благодійної організації «Фонд сприяння розвитку здібної та обдарованої молоді», наукового кореспондента Інституту обдарованої дитини НАПН України Миколою Миколайовичем Дроботенко “Написання мотиваційного листа”

23 січня 2023

На факультеті соціальної та психологічної освіти в період січневих канікул відбулася зустріч з президентом Міжнародної благодійної організації «Фонд сприяння розвитку здібної та обдарованої молоді», наукового кореспондента Інституту обдарованої дитини НАПН України Миколою Миколайовичем Дроботенко. Зустріч проводили Кравченко Оксана Олексіївна, професор, декан факультету соціальної та психологічної освіти; Албул Ірина Володимирівна, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Дудник Оксана Андріївна, доцент кафедри психології; Юрченко Оксана Володимирівна, викладач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, координатор з профорієнтаційної роботи факультету соціальної та психологічної освіти.

Метою даної зустрічі було ознайомлення представників ЗВО з матеріалами з написання мотиваційних листів, що стосується майбутніх вступників. Миколою Миколайовичем було представлено Рекомендації з написання мотиваційних листів для вступу у навчальний заклад, де він детально представив, що для зручності і досягнення системності при написанні мотиваційного листа (МЛ) потрібно поділити процес на три етапи:

І етап – ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАП – вивчення інформації про університет, навчальні програми та напрямки, професорський та викладацький склад, кафедри. Аналіз і обробка отриманих даних. Цю частину підготовки віднесіть до осмислення структури свого МЛ, складіть план викладення думок, який може, на вашу думку, вирізнитися оригінальністю і запам’ятатися читачу;

ІІ етап – ОСНОВНИЙ ЕТАП – полягає у тому, щоб показати вашу зацікавленість навчанням в університеті і привернути увагу читача саме до вашої роботи.

ІІІ етап – ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП – оцінка та редакція МЛ.

Для більш детального розгляду та написання ґрунтовно вичерпного мотиваційного листа, за допомогою таких матеріалів було залучено декілька випускників бакалаврату факультету соціальної та психологічної освіти, а саме: Тарасюк Тетяну, Дишлюк Катерину та Федотову Лесю. Зустріч заплановано в декілька етапів, де кожному буде розглянуто деталі МЛ.

Результатом таких зустрічей буде підписання Угоди про співпрацю.


Фото новини: