Кожен з нас – творець майбутнього країни

2 листопада 2021

З 28 по 30 жовтня 2021 р. в м. Умань на базі готельно-ресторанного комплексу «Фортеця» тривав форум програми особистісного та професійного розвитку молоді “Державотворець Умань”. Тут об’єдналася активна молодь з Уманського національного університету садівництва та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З-поміж студентів УДПУ імені Павла Тичини учасниками стали здобувачі факультету соціальної та психологічної освіти: аспірантка Олена Андрусик та Тарасюк Тетяна

Форум організований за підтримки Мiнiстерства молоді та спорту України, Української академії лідерства спільно з USAID ВзаємоДія, Управління у справах сім’ї молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації та Уманської міської ради.

Мета програми – ознайомлення молоді з процесами державотворення, діяльністю органів державної влади, міжнародних організацій, ЗМІ, бізнесу та громадського сектору.

Офіційно захід відкрила Уманський міський голова Ірина Плетньова. Привітала учасників, побажала усім натхнення, досягнення поставлених цілей, нових звершень і перемог. Також Ірина Плетньова вручила подарунки організаторам та координаторам програми, серед яких – декан факультету соціальної та психологічної освіти Оксана Кравченко.

Долучились до привітань учасників програми – Марина Попатенко – заступник Міністра молоді та спорту України в режимі онлайн та Іван Солодкий – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації.

Протягом трьох днів молоді люди мали можливість ознайомитись із роботою влади, бізнесу та громадських формувань міста Умань та Уманського району. А також з користю провели час, вчилися складати проекти, знайшли однодумців та озвучили ідеї власних проєктів.

Учасники піднімали всі важливі для людства та міста теми: екологія, здоров’я нації, збереження українських звичаїв та традицій, безпритульні тварини.

Студенти отримали нові знання, розширили горизонти лідерських якостей і долучилися до процесів державотворення.

Цей проєкт – гарна можливість для креативної, розумної та цілеспрямованої молоді впливати на розвиток та творення держави.

Також учасникам молодіжного форуму “Державотворець” було представлено результати реалізованого проєкту “Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта” за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.


Фото новини: