Проєкт «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» як інформаційний та навчально-методичний ресур національно-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді

11 березня 2022

Україна – держава, історія якої починається ще за часів Київської Русі. Наша Батьківщина славиться своєю культурою, традиціями, звичаями та ментальністю. Історія української культури багата та різноманітна – наповнена гуцульським норовом, козацьким духом, одеським гумором.

Одним із важливих та значних осередків української культури є Черкащина. Черкаська область багата на історичні події, які мали та мають вагоме значення у становленні української держави. Черкащина подарувала своїй Батьківщині таких культурних, політичних та громадянських діячів, як Богдан Хмельницький, Іван Гонта, Максим Залізняк, Тарас Шевченко, Семен Гулак-Артемовський та ін. Культурна спадщина Черкаської області має свої особливості, свої ознаки, що робить її унікальною та неповторною.

З метою популяризації культурного регіону та створення цифрового контенту доступного для усього населення, у тому числі людей з інвалідністю. У межах реалізації проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» було розроблено сайт (https://fspo.udpu.edu.ua/inklyuzyvno-sotsial%ca%b9na-3D-karta/?fbc) за підтримки Українського культурного фонду. Сайт містить 4 онлайн та офлайн турів у Черкаській області – тур 1. м. Умань, тур 2. Монастирище–Жашків–Звенигородка–Тальне, тур 3. Корсунь-Шевченківський–Канів, тур 4. Чигирин.

За допомогою сайту ви зможете побувати у найцікавіших та найвизначніших куточках Черкащини, доторкнутися до історії козацького роду, Батьківщини Тараса Шевченка. Також сайт адаптований для людей з інвалідністю, що робить його доступним у використанні для всієї аудиторії.

В умовах становлення та розвитку універсального суспільства проєкт Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» за фінансової підтримки Українського культурного фонду забезпечуватиме рівні можливості для усього населення, у тому числі людей з інвалідністю. Проєкт сприятиме задоволенню соціокультурних потреб особистості та популяризації культурної спадщини Черкаського регіону серед українського населення та за його межами.

Слава Україні!

Слава нації!