Лекція з дисципліни «Сучасні проблеми психологічної теорії та практики»

26 вересня 2022

Для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти «Доктор філософії» спеціальності 053 Психологія, групи PHD-13 було проведено лекцію з дисципліни «Сучасні проблеми психологічної теорії та практики», викладач – доктор психологічних наук, профессор Сафін Олександр Джамільович.

У ході лекції здобувачі були ознайомлені з методологією суб’єктно-вчинкового підходу. А саме: проблемою людини як суб’єкта у психологічній науці; учинковим підхідом: історією розроблення та нинішній стан; методологічною доцільністю суб’єктно-вчинкового підходу; суб’єктно-вчинковим підхідом у соціально-психологічному вимірі; об’єктом, предметом, методами, принципами та завданнями соціальної психології з позицій суб’єктно-вчинкового підходу;  впливом людини на людину як суб’єктно-вчинкова взаємодія; суб’єктно-вчинковим підхідом до розуміння природи спілкування; феноменом соціалізації у суб’єктно-вчинковому вимірі; суб’єктним та вчинковим у бутті людської спільноти.

Підтримання обміркованості й безперервності сприйняття лектором, сприяло активізації розумової діяльності та  розвитку пізнавальних властивостей слухачів. Проведення дискусій в процесі лекції дозволило створити активну, творчу та емоційно позитивну атмосферу на занятті.