Методичний тренінг «Булінг: причини та профілактика».

7 квітня 2023

З 20 по 24 березня викладач кафедри психології  факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Лівандовська Інна Антонівна,  була запрошена як тренер-викладач до розробки та проведення методичного тренінгу

«Булінг: причини та профілактика».

Захід організовано департаментом освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації (директор Мар’яна Михайлівна Марусинець) спільно з ДВНЗ «УжНУ».  Зазначений тренінг реалізовано з метою надання  актуальної методичної підтримки  практичних психологів регіону щодо створення безпечного середовища у закладах освіти, вільного від насильства і булінгу, та організації роботи щодо їх профілактики.

До роботи також були запрошені провідні науковці та  досвідчені тренери:   Максименко Сергій Дмитрович – дійсний член НАПН України, доктор психологічних наук, професор, директор Інституту психології НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України, Поуль Валентина Станіславівна  –   кандидат психологічних наук, доцент, завідуюча кафедрою педагогіки та психології Донецького ІППО, сертифікований тренер-супервізор з програм «Запобігання  та протидія  проявам насильства» ГО «Ла – Страда в Україні», Філик Віктор Сергійович – кандидат медичних наук, лікар-психіатр вищої категорії, Прокопенко Олена Антонівна –  тренер, медичний психолог-консультант, здобувач PhD «Університет менеджменту освіти».

Такі тренінги для практичних психологів закладів загальної та дошкільної освіти проходили впродовж тижня у  всіх громадах Закарпаття А саме: у містах Мукачеві, Ужгороді, Берегові, Хусті та с. Бедевля Тячівського району та охопили більше 500 спеціалістів. Під час тематичних дискусій,  інтерактивних практичних завдань, Case-study психологи освіти вдосконалювали професійні навички та розширювали свої знання щодо розпізнавання ситуації булінгу, визначення емоційних та поведінкових компонентів, прогнозування, упередження та вчасного і ефективного реагування на його прояви в освітньому середовищі.


Фото новини: