МОНІТОРИНГ І ОНОВЛЕННЯ ОСВІТНЬО-НАУКОВОЇ ПРОГРАМИ «СОЦІАЛЬНА РОБОТА»

7 квітня 2022

З метою формування культури якості академічна спільнота університету залучена до процедури внутрішнього забезпечення якості освіти, зокрема, через моніторинг та періодичний перегляд освітніх програм.

На факультеті соціальної та психологічної освіти розроблення, затвердження, реалізація, моніторинг і оновлення освітніх програм регулюється Положенням про освітні програми, Положенням про забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Обговорення та перегляд проєкту ОНП «Соціальна робота» (2022) здійснювалося на засіданнях робочої групи;  під час науково-практичних заходів зі стейкхолдерами, представниками академічної спільноти, навчально-методичних семінарів для гарантів освітніх програм; на засіданнях Наукового товариства студентів та аспірантів.

Щорічний перегляд та затвердження ОНП здійснено на засіданнях кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, вченої ради факультету соціальної та психологічної освіти (30.03.2022).

Ефективним механізмом впливу на якість освіти та освітнього процесу в університеті в цілому та ОНП «Соціальна робота» є участь у моніторингових процесах  здобувачів освіти, стейкхолдерів, науково-педагогічних працівників та інших зацікавлених осіб. Зокрема, відповідно до останнього перегляду ОНП внесено уточнення та зміни відповідно до відгуків та пропозицій здобувачів, випускників:

– здійснити перегляд вибіркових освітніх компонентів залежно від потреб ринку праці, наукових інтересів здобувачів вищої освіти за ОНП «Соціальна робота» (пропозиція викладача кафедри психології, члена робочої групи, випускниці ОНП «Соціальна робота» О. Р. Поліщук);

– розширити практику викладання окремих тем освітніх компонентів іноземною мовою (пропозиція аспіранта кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, здобувача ОНП «Соціальна робота» Ю.Ю. Песоцької).