Міжнародна мобільність, стажування та участь в міжнародних проєктах науково-педагогічних працівників факультету соціальної та психологічної освіти у 2023 році

6 червня 2024

      Міжнародна діяльність університету здійснюється згідно Концепції інтернаціоналізації університету до 2025 року у зв’язку з інтернаціоналізацією вищої освіти та стратегічною метою якої є його інтеграція у світову та європейську системи освіти, науки та виховання задля якісної підготовки компетентних фахівців.

     В Міжнародній діяльності університету важливу роль відіграє участь науково-педагогічних працівників факультету у міжнародній  мобільності, стажуваннях та участь в міжнародних проектах.

     УЧАСТЬ У СПІЛЬНИХ ОСВІТНІХ ТА НАУКОВИХ ПРОЄКТАХ

    Кравченко О.О. – доктор педагогічних наук, професор, декан факультету соціальної та психологічної освіти у вересні 2023 року взяла участь в Міжнародній літній школі «Стартапи, трансфер і цифрові дослідження», Університет імені Адама Міцкевича, Університет Віадріни (м. Франкфурт на Одрі).

     Ревнюк Н.І. – проректор з гуманітарних питань Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи взяла участь в міжнародному проекті «Від Уманя до Познаня: кордон не перешкода, спільне єднає…». Міжнародним партнером у реалізації проекту виступає  Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Проєкт реалізується завдяки підтримки Міністерства молоді та спорту України, Українсько-Польської Ради обміну молоддю.

     На факультеті реалізовано Проєкт щодо втілення пілотних ініціатив із запобігання домашньому насильству, UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID, Проведено серії тренінгів «Гендер: рівні можливості для всіх».

     Викладачі та студенти факультету впродовж 6 місяців брали участь в проекті «Вчимося себе захищати: готуємо Амбасадорок змін», який реалізує ГО «Київська Школа Рівних Можливостей» за підтримки фонду «Абіліс» (Фінляндія).

     Партнерами проєкту є Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини і Київська гімназія «Міленіум» № 318.

     Метою проєкту є підвищення рівня компетентності жінок і дівчат з інвалідністю щодо шляхів посилення їх психо-фізичної стійкості і формування культури безпеки в особистому житті та соціумі через створення інституту Амбасадорок європейських змін – потужної і впливової групи експерток, здатних змінювати стиль життя, як свій власний, так і свого оточення.

     ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

     Дудник О.А. – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології пройшла 2 стажування в Міжнародному Комітеті Червоного Хреста та Міжнародному інституті післядипломної освіти.

     СТАЖУВАННЯ

     Албул І.В. – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, Бойко О.М. – кандидат педагогічних наук, доцент  кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, пройшли дистанційне стажування м. Люблін (Польща), Інститут досліджень і розвитку Люблінського науково-технологічного парку (Люблін, Польща), 1,5 кредита ЄКТС, 45 год.