Міжнародний день захисту прав людини

12 грудня 2023

Ти знаєш, що ти – людина?
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя – єдина,
Мука твоя – єдина,
Очі твої – одні.
Щорічно 10 грудня у світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини, який був впроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини, що стала першим світовим документом, що сформулював основні положення про права людини.
Загальна декларація прав людини проголосила рівність усіх жителів планети перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Проголошено, що всі люди рівні у своїх правах та гідності. При цьому права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження і протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються й не можуть бути скасовані. Будь-які угоди, спрямовані на обмеження прав людини, визнаються недійсними.
Саме 10 грудня студенти факультету соціальної та психологічної освіти, спеціальності «Соціальна робота», «Психологія» провели акцію до Дня захисту прав людини «Мир і дружба – не дива, тільки знай свої права!», метою якої було більш детально ознайомити цільову аудиторію з поняттям «права людини», визначити, які права має кожна людина від народження, а яких набуває з досягненням певного віку; більш детально розповісти про те, в які установи людина може звернутися в разі порушення її прав іншою людиною.


Фото новини: