Неформальна, інформальна освіта

Телеграм-група з неформальної освіти «Неформальна освіта ФСПО» https://t.me/+CblXhrlbbuI0ZTJi


Неформальна освіта


 
Лютневий дайджест курсів на Prometheus. Обирайте свій та розпочинайте навчання!
Курс розроблений спеціально для початківців. Він дозволить легко орієнтуватися в будь-якому з основних дистрибутивів Linux і продовжити свій професійний шлях як системний адміністратор, розробник або просто впевнений користувач.
На курсі ви дізнаєтеся, що таке Git, як його встановлювати, як ініціалізувати репозиторій, вносити до нього зміни, робити його доступним для інших, а також отримувати та використовувати зміни, внесені іншими.
У курсі будуть висвітлені теми архітектури системи, задач, які вона розвʼязує, і моделі, що використовується для обробки розгортання контейнерів і масштабування. Програма розрахована на користувачів із базовими знаннями інтерфейсу командного рядка Linux (CLI), а також розумінням контейнерних технологій.
Програма надає безкоштовний доступ до Професійних сертифікатів від Google на Coursera. Це ваша можливість отримати затребувану професію в сфері IT чи Digital Marketing.
Курс є універсальним посібником для спеціалістів. Він складається з теоретичної основи та практичних компонентів, спрямованих на покращення ідентифікації, документування та навичок спілкування спеціалістів із постраждалими особами.
Це перший у своєму роді україномовний курс, що базується на міжнародних стандартах і поєднує в собі теоретичну базу та практичні компоненти з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною в Україні.
Онлайн-курс відповідає на найпоширеніші запитання внутрішньо переміщених осіб: як адаптуватися до ситуації, знайти роботу, знизити внутрішню тривогу, наважитися на нове життя, а також на яку допомогу громади можна розраховувати.
Цінний освітній ресурс як для початківців, які дбають про довкілля та майбутнє нашої планети, так і для досвідчених ековолонтерів та активістів.
 Матеріали курсу розглядають проблему психологічної допомоги людям, які зазнали впливу травматичних подій. Лектори розкажуть про основні психотерапевтичні підходи до роботи з клієнтами з таким досвідом і розглянуть доказові методи консультування.
Лектори курсу — потужна команда експертів-практиків, які самі пройшли шлях від ідеї до стартапу, від заснування бізнесу до його масштабування та виходу на глобальний ринок.
Програма присвячена адаптації та поверненню ветеранів та ветеранок після проходження військової служби. Курс допомагає обрати спеціаліста з психічного здоров’я і вчить будувати стосунки з близькими під час адаптації.
Лектори розкажуть про техніки, за допомогою яких можна впоратися з тривогою, гнівом чи апатією, а також про навички управління внутрішньою напругою та спостереження за власними думками.
Програма допоможе навчитися фільтрувати інформацію навколо максимально швидко та ефективно. Курс є всеохопним, оскільки об’єднує різних стейкхолдерів, дотичних до теми медіаграмотності.
Лектори курсу — українські блогери та блогерки, які не просто знають, як розповісти власну історію цікаво, а й готові навчити запаковувати власний блог професійно і з урахуванням останніх світових трендів. Ви навчитеся просувати соціально важливі теми та дізнаєтеся, як прокачати власний блог.
Програма буде корисною для молодих людей, які бажають навчатися, працювати та допомагати іншим попри стреси, життєві потрясіння та складні ситуації.
Де шукати укриття? Як надати першу медичну допомогу? Якого алгоритму дій дотримуватися? Про все це ви дізнаєтеся з матеріалів курсу. Серед розробників програми – інструктори з особистої безпеки, із тактичної медицини та професійні військовослужбовці.

Мета курсу – підвищити обізнаність та покращити спроможності публічних службовців долати виклики, спричинені війною. Лектори розкривають правові, економічні, фінансові й соціальні засади антикризового управління територіальною громадою.

Слава Україні! Слава ЗСУ