Наші аспіранти звітуються!

15 грудня 2020

9 грудня 2020 року на розширеному засіданні кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи відбувся звіт аспірантів про виконану роботу за 2020 рік. До дистанційного засідання у форматі ZOOM – конференції долучилися викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, декан факультету соціальної та психологічної освіти д.п.н., проф. Кравченко О.О., завідувач відділу аспірантури та докторантури к.е.н. Колісніченко П.Т. та аспіранти – здобувачі вищої освіти за третім освітньо-науковим рівнем «Доктор філософії» спеціальності 231 Соціальна робота.

Про свої наукові здобутки звітували аспіранти ІІІ, ІІ та І року навчання, інформували присутніх про виконання індивідуального навчального плану аспіранта; наукові праці, які вийшли друком; конференції та семінари, у яких взяли участь упродовж звітного періоду; про рівень виконання дисертаційного дослідження та ін.

Загалом, на розсуд слухачів були представлені результати актуальних наукових розробок щодо організаційно-змістових засад надання соціальних послуг у сільській місцевості та людям з інвалідністю засобами інклюзивного туризму, формування відповідального ставлення до здоров’я у дітей та молоді у громаді та соціально-психологічної готовності старшокласників до вступу до закладів вищої освіти, розвитку соціальних навичок (soft skills) у майбутніх соціальних працівників в закладах вищої освіти, професійної реабілітації осіб з інвалідністю в умовах реабілітаційного центру,  забезпечення рівнодоступності під час здобуття професій в умовах комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, формування активної громадянської позиції у студентської молоді засобами соціальної реклами та ін.

Після представлення звітної інформації аспіранти давали відповіді на запитання присутніх, аргументували свою позицію, доводили власну наукову думку. Відзначимо високий рівень відповідальність самих здобувачів та наукових керівників, адже звіти оформлені належним чином, а використання аспірантами презентацій посприяло ще більшій виразності виступів.

Вітаємо майбутніх докторів філософії зі ще одним успішно пройденим етапом наукового життя! Бажаємо реалізації усіх наукових планів!


Фото новини: