На кафедрі педагогіки та освітнього менеджменту відбулася знаменна подія – проведено захист кваліфікаційних робіт магістрантів освітньо-професійної програми «Управління закладом освіти» денної форми навчання.

28 грудня 2020

Протягом 1 року 4 місяців магістранти студіювали програму «Управління закладом освіти»,  базовану на урахуванні чинної законодавчої та нормативної бази освітньої сфери, тенденцій розвитку освіти в Україні, сучасних наукових досліджень у галузях педагогіки, психології, менеджменту, економіки та ін., які складають основу компетентнісної парадигми менеджменту освіти.

Кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту (завідувач кафедри д.п.н., професор Коберник О.М.) забезпечено підхід до викладання та навчання магістрантів програми, що ґрунтується на принципах студентоцентризму та особистісно-орієнтованому підході; реалізується через навчання на основі досліджень, упровадження інтерактивних методів навчання та посиленні практико-орієнтованості освітнього процесу. Особливої уваги у процесі навчання магістрантів освітньо-професійної програми «Управління закладом освіти» надано організації самостійної роботи й виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань з використанням елементів дистанційного навчання, управлінської практики, підготовки та захисту кваліфікаційної магістерської роботи.

Екзаменаційна комісія високо оцінила підготовку магістрантів та актуальну тематику кваліфікаційних робіт, їх відповідність запитам  працедавців. Разом із якісними знаннями магістранти довели свою обізнаність у сфері управління освітою, що дозволяє їм стати менеджерами освіти нового покоління та професійно забезпечувати функціонування і розвиток закладів освіти для задоволення освітніх потреб здобувачів освіти, закладів освіти, держави та суспільства.

У випускних кваліфікаційних роботах досліджено питання організаційних, методичних та практичних засад управління закладами освіти в Україні; модернізації професійної підготовки майбутніх керівників закладів освіти; системи державного управління та громадського контролю за діяльністю закладів освіти тощо. у наукових основах управлінської діяльності, формування здатності реалізувати технологічні, правові, інформаційні  та економічні засади її організації.

Вітаємо усіх випускників освітньо-професійної програми та бажаємо успіхів у нелегкій, але відповідальній і престижній діяльності  на управлінських посадах у закладах освіти!


Фото новини: