На кафедрі педагогіки та освітнього менеджменту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся семінар «Використання електронного освітнього простору в процесі вивчення педагогічних дисциплін», який проходив у форматі онлайн на платформі Google Meet.

3 лютого 2021

Проблема використання електронного освітнього простору є досить актуальною під час організації змішаного навчання та карантинних обмежень, введених із поширенням коронавірусної пандемії.

Під час семінару обговорювалися такі питання як використання ресурсів електронних бібліотечних систем, сайтів наукових та освітніх установ, освітніх відеоресурсів, розміщених на каналі YouTube, тощо.

Модератор онлайн-семінару, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Стеценко Н.М. приділила велику увагу літературним джерелам, розміщених на українському контенті і які можна успішно використовувати як самим викладачам, так і пропонувати для опрацювання студентам. В обговоренні питань семінару ніхто не залишався байдужим, всі члени кафедри взяли активну участь, поділилися власним досвідом використання освітніх ресурсів електронного освітнього простору для вивчення дисциплін кафедри.

Цікавими стали приклади використання під час занять різних методів інтерактивної роботи, які можна використати в онлайн режимі. Проведений захід сприятиме пошуку нових форм та методів організації змішаного навчання із застосуванням ресурсів електронного освітнього простору для ефективного опанування студентами педагогічних дисциплін.