На факультеті реалізується проєкт “Кімната терапії іграшкою”

26 січня 2023

Був час коли ми всі були дітьми. З часом дорослішали, але та дитина залишилась в середині нас . Згадайте свої емоції  коли ми відвідуємо місце де багато різноманітних іграшок чи магазин солодощів. Уявили? Які Ваші відчуття?

А тепер на хвилинку,  уявіть що існує кімната іграшки про яку ми всі мріяли  у своєму дитинстві! Іграшки різні,  в кого мякі, як пушинка – як той маленький сіренький ведмедик ……  .А в кого тверді – металеві, деревяні, пластмасові тощо. Сьогодні хочу звернути увагу на мякі іграшки, які ми можемо взяти в руки, примяти чи міцно притиснути у своїх обіймах. Ці обійми завжди мякі, теплі та приємні. Наша кімната терапевтичної іграшки завжди яскрава та тепла, як та сама іграшка. Де психологи, працюють різноманітними методами, а іграшка є перехідним об’єктом. Через який ми працюємо з різним запитом від клієнтів.

В кімнаті терапевтичної іграшки багато таких обіймів, але відвідувачів стає все більше і полички підтримки порожніють. І дякуючи нашим партнерам та благодійникам з   США   @United_Help_Ukraine    ми  отримали такі чудові цифри обнімахи. Кожна цифра має свій оригінальний колір та ручки які можуть щиро обійняти і нижки що міцно стоять. А ще в кожної циферки є своя цікава історія, яку ще потрібно дослідити. І вже очікують на веселу гру!

Також дякую ВГО « Асоціація арт терапевтів Черкаський осередок»   за поповнення матеріалами для роботи.

А також варто сказати велике слово ДЯКУЮ, ГО «Генофонд нації»  Юрій Данелюк, Вікторії Назаревич та Марії за постійну підтримку в поповнені іграшками для нашої кімнати.   Ці іграшки не прості, вони збираються з усіх куточків нашої України і не тільки. Як от останні прилетіли до нас із Швейцарії, щоб ми мали змогу результативно пропрацювати над страхами та тривогою))))

І тому, ми продовжуємо працювати на базі факультету соціальної та психологічної освіти, УДПУ імені Павла Тичини і надавати психологічну допомогу.

Дякую за увагу

 

Координатор проекту:

Практичний психолог, арттерапевт, магістрантка факультету соціальної та психологічної освіти

Браславська-Величко Л.В.


Фото новини: