НЕФОРМАЛЬНА ТА ІНФОРМАЛЬНА ОСВІТА: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

30 січня 2023

З кожним роком набирає обертів неформальна та інформальна освіта – освіта, яку обирає молодь на свій смак, потребу чи взагалі для свого розвитку.

На факультеті соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на третьому  (освітньо-науковому) рівні вищої освіти «доктор філософії» з 2020 року здійснюється процедура визнання результатів здобутих у неформальній освіті (ОНП «Психологія», «Соціальна робота», «Освітні, психологічні науки»).

Упродовж 2020 – 2023 років на факультеті більше 100 запитів щодо визнання результатів здобутих у неформальній освіті за всіма рівнями вищої освіти (молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії) спеціальностей «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», «Психологія», «Освітні, педагогічні науки», «Менеджмент (Управління закладом освіти)».

У 2022 році вперше було визнано та перезараховано результати навчання, здобуті у інформальній освіті здобувачем вищої освіти ступеня доктора філософії (ОНП «Соціальна робота»), відповідну кількість годин ОК.

Позитивна практика та досвід здобувачів вищої освіти підтверджує той факт, що молодь розвивається як неформальній та інформальній освіті, і всі свої знання і вміння може використати у неформальній освіті і свій професійній діяльності.

Запрошуємо всіх бажаючих здобувачів взяти участь у процедурі визнання результатів здобутих у неформальній та інформальній освіті.

Більше інформації:

– сайт факультету соціальної та психологічної освіти, рубрика «Неформальна освіта».

– телеграм-група «Неформальна освіта ФСПО» https://t.me/+CblXhrlbbuI0ZTJi

– відповідальна особа по факультету Левченко Наталія Володимирівна (0969257939, n.levchenkod@gmail.com).