Онлайн засіданні наукового гуртка для аспірантів “Науково-психологічна майстерня професора Потапчука”

9 лютого 2023

 

08.02.2023 р. о 19:00 аспіранти третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія взяли участь у онлайн засіданні наукового гуртка для аспірантів “Науково-психологічна майстерня професора Потапчука”

Розпочав роботу керівник гуртка – доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедрою психології та педагогіки Хмельницького національного університету, голова Української асоціації сімейних психологів Потапчук Євген Михайлович. Тема заняття цікава та актуальна «Психологія сім’ї та шлюбу». Зазначив, що сімейна психологія – галузь психологічної науки, предметом вивчення якої є закономірності функціонування сім’ї, прояви і механізми шлюбносімейних відносин. Сімейна психологія вивчає те, як люди об’єднуються в шлюбні пари, яким чином створюють сім’ю і як надалі організовують своє сумісне проживання..

В роботі гуртка взяла участь надзвичайно цікава особистість – Федоренко Раїса Петрівна кандидат психологічних наук, доцентка кафедри практичної та клінічної психології Волинського національного університету імені Лесі Українки. Федоренко Р. П. є автором багатьох монографій і підручників з психології сім’ї. Вона є керівницею Волинського відділення Української асоціації сімейних психологів та керівницею Центру сімейної психології “Щаслива сім’я”.

Науковиця, ділилася своїм досвідом та знаннями з сімейної психології, тим самим і збагачувала психологічну обізнаність та культуру здобувачів з питань психології сучасної сім’ї та формувала навички грамотної опанувальної поведінки при розв’язанні родинних проблем.

Раїса Петрівна дала характеристику сучасної сім’ї. Ознайомила з формами шлюбно-сімейних відносин, з факторами, що впливають на взаємовідносини в сім’ї, рисами сучасних моделей сім’ї, функціями сім’ї. Говорила про сімейну відповідальність, домінування у сім’ї, про психологічно благополучно та неблагополучні сім’ї.

Потім здобувачі мали можливість задавати питання з даної тематики, на які Федоренко Р.П. та Потапчук Є.М. мали мудрі, обгрунтовані відповіді, під час яких велася жвава дискусія.

Щиро дякуємо за цікаву, корисну зустріч! Надіємося на подальшу співпрацю!


Фото новини: