Перша Міжнародна науково-практична конференція «Імплементація концепції інклюзивної освіти: проблеми та перспективи»

9 жовтня 2020

На базі Польсько-української науково-дослідницької лабораторії психодидактики імені Я. А. Коменського факультету соціальної та психологічної освіти (кафедра педагогіки та освітнього менеджменту), факультету дошкільної та спеціальної освіти (кафедра спеціальної та інклюзивної освіти) 07 жовтня 2020 р. відбулась Перша Міжнародна науково-практична конференція «Імплементація концепції інклюзивної освіти: проблеми та перспективи».

До онлайн-участі у конференції долучились колеги не лише з вітчизняних закладів освіти, а й закордонні партнери з Білорусії та Литви. Тому відкриття конференції було оголошено у вітальних словах в. о. ректора УДПУ імені Павла Тичини доц. Дудник Олени та ректора ДЗ «Гродненський обласний інститут розвитку освіти» (Республіка Білорусь) доц. Сергєйко Світлани.

Різноаспектні проблеми інклюзивної освіти висвітлили у своїх виступах проф. Кузава Ірина (Луцьк), проф. Миронова Світлана (Кам’янець-Подільський), проф. Малишевська Ірина (Умань), доц. Гаяш Оксана (Ужгород), доц. Перепелюк Тетяна (Умань). Литовські колеги представили актуальний та науково-практично значущий вебінар на тему: «Застосування сучасних технологій у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами» (Сатевічюс Андріус, Тракай).

Модератор конференції: проф. Осадченко Інна (завідувач Польсько-української науково-дослідницької лабораторії психодидактики імені Я. А. Коменського Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини).

З програмою конференції можна буде ознайомитись на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/groups/pundlpd/?ref=bookmarks. Учасники конференції висловили однозначне бажання щорічно зустрічатися на наукових заходах окресленої тематики.


Фото новини: