«Подорожуємо без бар’єрів»

12 липня 2022
У системі світового туристського розвитку особливе і значне місце на сьогодні відводиться інклюзивному туризму (туризму для осіб з інвалідністю), який знаходиться у структурі соціального туризму та в Україні практично не розвинений.
Інклюзивний туризм для осіб з інвалідністю – це сучасний вид туризму, який дозволяє включити в туристичну діяльність будь-яку людину, незалежно від її фізичних можливостей, з урахуванням особливостей її фізично-психологічного стану і розглядається він, насамперед, як потужний засіб активної реабілітації, який структурно включає в себе медичні, психологічні, педагогічні, фізичні, професійні, трудові, фізкультурно-спортивні та соціально-побутові заходи.
У даній сфері правового регулювання діють Закони України «Про реабілітацію інвалідів України», «Про соціальні послуги» та «Про туризм».
Тематика Конкурсу 2022 року – Відомі культурні та історичні пам’ятки України
 До участі у Конкурсі долучилися учні, здобувачі освіти, аспіранти, представники органів студентського самоврядування ЗВО України, які своїми роботами продемонстрували високий рівень обізнаності, висвітлили досвід впровадження інклюзивного туризму в Україні. Кожен з учасників отримав диплом учасника конкурсу.
Роботи учасників можна переглянути за посиланням: http://surl.li/ckkcb
Вітаємо учасників, членів журі Конкурсу, організаторів – усіх, хто долучений до справи популяризації академічної доброчесності як засадничого принципу організації освітньо-наукового середовища.