(Українська) «Подорожуємо без бар’єрів»

12 липня 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У системі світового туристського розвитку особливе і значне місце на сьогодні відводиться інклюзивному туризму (туризму для осіб з інвалідністю), який знаходиться у структурі соціального туризму та в Україні практично не розвинений.
Інклюзивний туризм для осіб з інвалідністю – це сучасний вид туризму, який дозволяє включити в туристичну діяльність будь-яку людину, незалежно від її фізичних можливостей, з урахуванням особливостей її фізично-психологічного стану і розглядається він, насамперед, як потужний засіб активної реабілітації, який структурно включає в себе медичні, психологічні, педагогічні, фізичні, професійні, трудові, фізкультурно-спортивні та соціально-побутові заходи.
У даній сфері правового регулювання діють Закони України «Про реабілітацію інвалідів України», «Про соціальні послуги» та «Про туризм».
Тематика Конкурсу 2022 року – Відомі культурні та історичні пам’ятки України
 До участі у Конкурсі долучилися учні, здобувачі освіти, аспіранти, представники органів студентського самоврядування ЗВО України, які своїми роботами продемонстрували високий рівень обізнаності, висвітлили досвід впровадження інклюзивного туризму в Україні. Кожен з учасників отримав диплом учасника конкурсу.
Роботи учасників можна переглянути за посиланням: http://surl.li/ckkcb
Вітаємо учасників, членів журі Конкурсу, організаторів – усіх, хто долучений до справи популяризації академічної доброчесності як засадничого принципу організації освітньо-наукового середовища.