(Українська) Представники ОНП «Соціальна робота» доєдналися до роботи проєкту «Коло професійної взаємопідтримки»

28 березня 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

25 березня 2022 року представники ОНП «Соціальна робота» – аспірантка Таран Альона та доктор філософії із соціальної роботи Поліщук Олена – мали змогу бути присутніми на першій on-line робочій сесії проєкту «Коло професійної взаємопідтримки». Організатори зустрічі – кафедра соціальної роботи факультету психології КНУ імені Тараса Шевченка та лабораторія екологічної психології Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України.

На порядку денному сесії було обговорено тему «Досвід допомоги людям, що опинилися у бомбосховищах». Сьогодні утворюється принципово новий досвід професійної діяльності психологів та соціальних працівників. Війна, розв’язана Росією проти України, вже призвела до відчутної гуманітарної катастрофи. В цих умовах всі фахівці і навіть здобувачі вищої освіти намагаються надавати населенню посильну допомогу у подоланні кризових станів та організації умов життєдіяльності.

Психолог та соціальний працівник – це не тільки фахівець, який володіє техніками та методами допомоги іншим, але й людина, здатна скоріше та ефективніше вирішувати власні проблеми, порівняно з іншими, та використовувати набутий досвід у власній професійній діяльності.

Кожен учасник зустрічі мав змогу поділитися уже набутим досвідом допомоги особам, які змушенні були покинути власні домівки, розповісти про особливості волонтерської роботи. Майже кожен другий учасник групи – вимушено переміщена особа, попри все ці люди не втратили віри у себе, у свою справу та продовжують допомагати іншим. Тематика наступної сесійної зустрічі – ефективне функціонування транзитних пунктів для біженців і переселенців та ролі соціальних працівників, психологів на місцях.

Маємо віру у те, що війна скоро закінчиться! Ми обов’язково переможемо! Все буде Україна!


Фото новини: