Представники Центру гендерної освіти організували фотовиставку студентських груп «СТОП насильству над жінками»

6 грудня 2016

img_20161130_160943

«Насильство щодо жінок є, мабуть, найганебнішим порушенням прав людини. І, мабуть, найбільш поширеним. Воно не знає кордонів географії, культури або багатства. До тих пір поки воно триває, ми не можемо стверджувати, що відбувається реальний прогрес на шляху до рівності, розвитку та миру» (Кофі Аннан).

Мета фотовиставки – привернення уваги студентської молоді до актуальної проблеми подолання насильства над жінками як до порушення прав людини і залучення до боротьби з цим явищем.

img_20161130_160922

Сьогоднішній світ довкола нас, на жаль, часто сповнений насильства: жорстокість ллється на нас із екранів, ми бачимо агресивні образи в рекламі та ЗМІ, а останнім часом у країні відбуваються трагічні події, які торкаються кожної і кожного. Лише за минулі три десятиліття проблема насильства щодо жінок, дітей (дані досліджень засвідчують, що близько 95 % потерпілих від домашнього насильства – це жінки, а у 75 % випадків від домашнього насильства страждають діти), а тепер і гендерного насильства як ширшого явища, стала предметом обговорення в політичному полі й серед широкої громадськості – як на національному, так і на міжнародному рівні.

img_20161130_160932Дякуємо усім за активність в організації фотовиставки!