Проведення виховної години на тему: «Запобігання та протидія академічному плагіату у закладі вищої освіти»

8 квітня 2021

Під час проходження виробничої (педагогічної) практики, аспіранткою ІІ року навчання, спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки Яною Ярошик було проведено зі здобувачами вищої освіти виховну годину «Запобігання та протидія академічному плагіату у ЗВО».

В силу карантинних обмежень, зустріч була дистанційною, але це не завадило учасникам жваво вступати до обговорення важливих питань теми.

Не дивлячись на те, що основні компоненти академічної доброчесності, такі як перевірка наукових робот на академічний плагіат, реалізовані вже багато років, є норми дотримання академічної доброчесності незнання яких не звільняє від необхідності їх виконувати. Саме цим основним принципам та нормам дотримання академічної доброчесності була присвячена виховна година.

В котрий раз Яна Ярошик наголосила про зобов’язання дотримуватися в освітньому процесі та науковій діяльності академічної доброчесності, навела прості та зрозумілі для студентів приклади поняттям фабрикації, фальсифікації та інших порушень академічної доброчесності.

Виховна година пройшла в привітній атмосфері, де кожен учасник почував себе впевнено та комфортно, активно приймаючи участь у обговореннях.


Фото новини: