Проведення конкурсного лекційного заняття доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Ткачук Мирослави Михайлівни

6 травня 2024

     01.05.2024 року на 4 парі відбулося відкрите конкурсне лекційне заняття кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Ткачук Мирослави Михайлівни з навчальної дисципліни «Історія педагогіки» на тему: «Педагогічна система В. Сухомлинського» для здобувачів вищої освіти 21, 22, 23, 13 с груп факультету іноземних мов.

     Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до програми і календарно-тематичного плану предмету.

     Здобувачі вищої освіти були ознайомлені із творчим доробком видатного українського педагога-гуманіста, його поглядами на діяльність вчителя, на освітній процес, взаємодію між закладам освіти та родиною, шляхами впровадження ідей Василя Сухомлинського у сучасну освітню практику.

     Позитивним аспектом лекції була постійна взаємодія Мирослави Михайлівни зі здобувачами як рівноправними партнерами, суб’єктами спільної навчально-пізнавальної діяльності. У ході обговорення нового матеріалу викладач стимулювала присутніх до вираження власної думки.

     Використання мультимедійної презентації та відео  забезпечило візуалізацію матеріалу упродовж усього заняття.

     Позитивним та логічним завершенням лекційного заняття стало проведення рефлексії, що дало змогу студентам проаналізувати усвідомлення поданого матеріалу, визначити проблемні питання для подальшого опрацювання.

     Мету заняття та завдання було досягнуто.