(Українська) Проєкт «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» як інформаційний та навчально-методичний ресур національно-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді

6 червня 2022

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Україна – держава, історія якої починається ще за часів Київської Русі. Наша Батьківщина славиться своєю культурою, традиціями, звичаями та ментальністю. Історія української культури багата та різноманітна – наповнена гуцульським норовом, козацьким духом, одеським гумором.

Одним із важливих та значних осередків української культури є Черкащина. Черкаська область багата на історичні події, які мали та мають вагоме значення у становленні української держави. Черкащина подарувала своїй Батьківщині таких культурних, політичних та громадянських діячів, як Богдан Хмельницький, Іван Гонта, Максим Залізняк, Тарас Шевченко, Семен Гулак-Артемовський та ін. Культурна спадщина Черкаської області має свої особливості, свої ознаки, що робить її унікальною та неповторною.

З метою популяризації культурного регіону та створення цифрового контенту доступного для усього населення, у тому числі людей з інвалідністю. У межах реалізації проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» було розроблено сайт (https://fspo.udpu.edu.ua/inklyuzyvno-sotsial%ca%b9na-3D-karta/?fbc) за підтримки Українського культурного фонду. Сайт містить 4 онлайн та офлайн турів у Черкаській області – тур 1. м. Умань, тур 2. Монастирище–Жашків–Звенигородка–Тальне, тур 3. Корсунь-Шевченківський–Канів, тур 4. Чигирин.

За допомогою сайту ви зможете побувати у найцікавіших та найвизначніших куточках Черкащини, доторкнутися до історії козацького роду, Батьківщини Тараса Шевченка. Також сайт адаптований для людей з інвалідністю, що робить його доступним у використанні для всієї аудиторії.

В умовах становлення та розвитку універсального суспільства проєкт Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» за фінансової підтримки Українського культурного фонду забезпечуватиме рівні можливості для усього населення, у тому числі людей з інвалідністю. Проєкт сприятиме задоволенню соціокультурних потреб особистості та популяризації культурної спадщини Черкаського регіону серед українського населення та за його межами.

Слава Україні!

Слава нації!