Підвищення кваліфікації зі спеціальності 231 Соціальна робота.

21 березня 2023

На факультеті соціальної та психологічної освіти успішно завершили курси підвищення кваліфікації слухачі зі спеціальності 231 Соціальна робота.

Тема курсів «Профілактика стресових перевантажень: техніки самодопомоги», напрям: «Інноваційні технології в діяльності соціального працівника, соціального педагога та асистента вчителя з інклюзивного навчання», тривалість 30 год. (один кредит ЄКТС).

Програма курсів передбачала формування знань, умінь та практичних навичок щодо ефективних способів управління стресом та нейтралізації його негативного ефекту.

В результаті навчання слухачі набули вмінь самостійно визначати ті обставини, у яких потрібна соціальна допомога та аналізувати соціально-психологічні процеси в малих та великих групах.

Слухачами опрацьовано такі основні  питання під час  заняття:

  • поняття стресу;
  • види стресового стану;
  • робота з емоційним вигоранням;
  • загальні підходи до нейтралізації та управління стресом;
  • зміна ставлення до проблеми та її інша інтерпретація.

Проведення навчальних занять здійснюється кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Балдинюк Оленою Дмитрівною.

Роботу курсів та адміністративно-розпорядчу діяльність забезпечено відповідальною за організацію роботи курсів підвищення кваліфікації на факультеті соціальної та психологічної освіти – Ісаченко Вікторією Павлівною, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.


Фото новини: