Підвищення кваліфікації зі спеціальності 231 Соціальна робота

21 лютого 2024

На факультеті соціальної та психологічної освіти з 19 лютого 2024  р. розпочали роботу курсів підвищення кваліфікації слухачі зі спеціальності 231 Соціальна робота.

Тема: «Соціально-психологічна та організаційно-педагогічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни», напрям: «Сучасні технології в діяльності соціального працівника, соціального педагога та педагога-організатора», тривалість 30 год. (один кредит ЄКТС).

Програма курсів передбачала формування знань, умінь та практичних навичок щодо ефективних способів соціально-психологічної та організаційно-педагогічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни.

В результаті навчання слухачі набули  здатність самостійно визначати ті обставини, у з’ясуванні яких потрібна соціально-психологічна допомога; аналізувати соціально-психологічні процеси в малих та великих групах.

Слухачами опрацьовано такі основні  питання під час  занять:

– Особливості набуття травматичного досвіду дітьми та дорослими в період війни;

– Поняття стресу. Види стресового стану;

– Поняття «резилієнс». Основні фактори формування резилієнс в учасників освітнього процесу;

– Психосоціальна підтримка учасників освітнього процесу.

Проведення навчальних занять здійснювалося кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Балдинюк Оленою Дмитрівною.

Адміністративно-розпорядчу діяльність курсів забезпечено кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ісаченко Вікторією Павлівною.