Підготовка докторів філософії в контексті інтернаціоналізації діяльності університету

15 листопада 2021

Долучення аспірантів університету до міжнародної академічної спільноти за спеціальністю – один із критеріїв якості освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії як конкурентоспроможних, інтегрованих у суспільство фахівців, здатних продукувати нові ідеї, розв’язувати комплексні проблеми в галузі професійної науково-педагогічної та дослідницько-інноваційної діяльності.

На факультеті соціальної та психологічної освіти долучення аспірантів до міжнародної академічної спільноти забезпечується на підставі Концепції інтернаціоналізації Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (https://cutt.ly/rE9z54n).

Здобувачі наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності  231 Соціальна робота є учасниками міжнародних проєктів, публікують результати досліджень у періодичних наукових виданнях держав, які входять до ОЕСР, ЄС, виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus, Web of Science та ін., у закордонних колективних монографіях; є постійними учасниками міжнародних наукових заходів, членами міжнародних професійних об’єднань (Міжнародна асоціація шкіл соціальної роботи / International Association of Schools of Social Work, https://bit.ly/2ZYWK0N) та ін.

Один із актуальних та перспективних напрямів міжнародної діяльності аспірантів факультету – стажування у закордонних закладах освіти.

З 06.11. 2021 р. по 12.12.2021 р. аспірантка спеціальності 231 Соціальна робота  кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Таран Альона Михайлівна проходить міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (Польща – Україна). Організатори: кафедра Польсько-Українських Студій Ягелонського Університету в Кракові, Фундація «Зустріч» (Польща), Громадська організація «Соборність» (Україна) та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (Україна). Керівник міжнародної програми стажування: Валєри Окуліч-Казарін, професор, доктор габілітований, МВА, професор Вроцлавського університету природничих наук (Польща).

Програмою стажування (180 год / 6 кредитів ECTS) передбачено сформувати в учасників загальне уявлення щодо проєктного менеджменту та практичні навички розробки власних освітніх проектів (http://conference-ukraine.com.ua/ru/training/stazhuvannya/).


Фото новини: