Реалізація проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта»

25 серпня 2021

Створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю вимагає міждисциплінарної роботи. Саме тому до реалізації проекту долучилися Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Українське товариство глухих», Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Українське товариство сліпих», Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради, Всеукраїнська спілка громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України», педагогічна громадськість, співробітники музейних установ та заповідників, провідні гіди та екскурсоводи, які безпосередньо працюють з особами з інвалідністю з різними нозологіями.

Провідні фахівці поділилися з нами інформацією щодо покращення інклюзивно-соціальних туристичних маршрутів з урахуванням особливостей осіб з інвалідністю.

Співпраця з різними соціальними інституціями дозволяє нам розробити маршрути, які будуть доступними для усіх членів суспільства, що сприятиме оптимальній соціалізації кожного та підвищенню якості життя.

Проєкт “Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта” реалізується за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.