Результати роботи Ресурсного центру для внутрішньо переміщених осіб

29 червня 2022

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини з 13 по 23 червня працював Ресурсний центр для внутрішньо переміщених осіб, мета діяльності якого надання освітньо-просвітницьких послуг, здійснення соціальної підтримки та психологічного супроводу, створення умов для комплексної реабілітації за видами (психологічна, соціальна, професійно-трудова, спортивна, медична) та інтеграції до життя Уманської територіальної громади.

13 червня відбувся тренінг для жінок із числа внутрішньо переміщених осіб «Психологічний бронежилет», а в цей час для дітей організована екскурсія «Таємниці будинку Файнштейна», під час якої пізнали історію книгодрукування, брали участь у майстер-класі з виготовлення поліграфічного виробу та відвідали виставку унікальних мініатюрних книг та стародруків (https://cutt.ly/EKJCKYV).

Для дітей дошкільного віку організовані освітньо-пізнавальні ігри та заходи дозвіллєвого характеру.

16 червня для дорослих із числа внутрішньо переміщених осіб було проведено тренінг  «Відновлення ресурсу в кризових ситуаціях» спрямований на формування в учасників уявлення про особливості подолання кризових ситуацій, зняття емоційної та поведінкової скутості. В той же час дітям проведено екскурсію до художнього музею «Відкрий себе місту» (https://cutt.ly/DKJCC9W).

20 червня 2022 року у межах діяльності ресурсного центру для внутрішньо переміщених осіб відбувся кінолекторій з переглядом української історичної фентезі-стрічки «Чорний козак» (2018) режисера Владислава Чабанюка. Учасниками перегляду були переселенці з територій, де йдуть бойові дії (з Харкова, Краматорська, Миколаєва, Донецької та Херсонської областей). Після перегляду стрічки відбулося жваве обговорення й обмін враженнями (https://inlnk.ru/Jj5gke)

21 червня 2022 р. було проведено соціально-виховний тренінг «Мій Всесвіт – моя Україна!».Творча робота особисто над собою, спільна робота діток та їх мам, робота в командах до спільної мети «діти єднають Україну» (https://cutt.ly/kKJVSJl).

23 червня 2022 року відбувся тренінг «Стабілізація психологічного стану дитини під час війни». У процесі тренінгу батьки мали змогу отримати  поради як стабілізувати психологічний стан дитини, яка сумує за домом і як допомогти їй позбавитися надлишку емоцій під час війни.

Також у цей день для діток внутрішньопереміщених осіб було проведено екскурсію в «Лялькову хату» с. Полянецьке (https://cutt.ly/GKJVHwS).

Діти з задоволенням брали участь у майстер-класі по виготовленню ляльки-мотанки, відшукували скарб під час квесту, який провела майстриня пані Ірина.

В основі роботи нашого ресурсного центу є турбота про те, щоб допомогти кожній людині, яка звертається до нас.

Ми щиро вдячні, усім внутрішньо переміщеним особам, що звернулися до нас, за довіру, за щирі слова подяки, які Ви нам висловили, та надіємось на подальшу співпрацю.