СЛОВАЦЬКА АКАДЕМІЯ НАУК ПРОПОНУЄ ДОПОМОГУ УКРАЇНСЬКИМ НАУКОВЦЯМ ТА СТУДЕНТАМ

18 березня 2022

Словацька академія наук близько сприймає події, що відбуваються в Україні, і простягає руку допомоги українським дослідникам та аспірантам:

– Академія і надалі створюватиме відповідні умови для роботи та навчання не лише для тих, хто зараз працює в її приміщеннях, але й для нових науковців та аспірантів, які приїжджають з України.

– Академія пропонує безкоштовне розміщення в Братиславі, Смоленіце та Старій Лешні для новоприбулих українських колег, а також для членів їхніх родин. Вона також забезпечить безкоштовне проживання членів сімей нинішніх співробітників і аспірантів.

– Академія надаватиме фінансову підтримку аспірантам та молодим дослідникам, які зможуть продовжити навчання та дослідження в Словаччині.

– Академія хоче дозволити українським аспірантам, які закінчили навчання, продовжувати працювати за фахом у стінах академії.

– Академія забезпечить суттєве зниження плати за проживання українських співробітників та аспірантів, які зараз перебувають у її стінах.

Апліканти можуть звертатися за допомогою за адресами: ukrajina@savba.skukraine@savba.sk, або через офіційний сайт академії у соціальній мережі Facebook, натиснувши кнопку «Надіслати електронний лист».