Спеціальності факультету соціальної та психологічної світи стають ще затребуванішими

18 січня 2021

У грудні 2020 року був прийнятий  Закон України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я».

Документ запроваджує функціонування сучасної системи «реабілітації у сфері охорони здоров’я» (health-related rehabilitation), тобто надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров’я із самого початку захворювання або травми.

Документ визначає правові, організаційні та економічні засади проведення реабілітації осіб з обмеженнями повсякденного функціонування у сфері охорони здоров’я. Також цей документ узгоджує національну термінологію щодо реабілітації у сфері охорони здоров’я з термінологією, яку використовує Всесвітня організація охорони здоров’я.

Закон створить умови для формування в Україні сучасної системи реабілітації у сфері охорони здоров’я, яка функціонуватиме та розвиватиметься за принципами та стандартами країн Євросоюзу, забезпечить зниження впливу станів, що обмежують життєдіяльність або призводять до інвалідизації, та можливості досягнення оптимальної соціальної інтеграції для осіб з обмеженням життєдіяльності.

Разом з тим, у Законі визначено, що до складу мультидисциплінарної реабілітаційної команди, яка надає реабілітаційну допомогу, входять соціальний працівник і психолог.

Це засвідчує актуальність і перспективність факультету соціальної та психологічної освіти у підготовці фахівців зі спеціальності «231 Соціальна робота» та «053 Психологія».