СПЕЦІАЛЬНІСЬ: СОЦІАЛЬНА РОБОТА

8 лютого 2017

45

Соціально-економічні зміни, які відбуваються в Україні, потребують розширення послуг з надання соціальної допомоги та соціального захисту населення. Посередниками між державою та окремими її членами виступають соціальні працівники, діяльність яких спрямована на допомогу людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, на покращення життя як окремих особистостей, так і суспільства загалом.

Соціальний працівник – це особа, якій для належного виконання професійних обов’язків не достатньо лише фахової освіти і знань, вона має мати також професійно-етичні якості, які мають стати підґрунтям для належного виконання професійних обов’язків. Робота соціального працівника передбачає постійну взаємодію з клієнтами, колегами та іншими особами, залученими до цієї сфери, тому в цій професії знаходять своє покликання особи комунікабельні, відкритті до спілкування, здатні вислухати іншого та допомогти знайти вихід з ситуації, яка виникла.

Отже, якщо Ви відповідальні, пунктуальні, креативні, завжди в пошуку, готові захищати права тих, хто того потребує, та здатні віддати частинку своєї душі іншим, тоді Вам саме до нас – на ФАКУЛЬТЕТ СОЦІАЛЬНОЇ ТА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ.

46

Тут Ви отримаєте ґрунтовні знання, які в майбутньому допоможуть належним чином виконувати професійну діяльність та будуть достатніми для виконання тих функцій, які передбачені посадовими обов’язками. Сформувати відповідні якості, ціннісні орієнтири, які визначають ставлення як до професії, так і до об’єктів діяльності, сприятиме проходження різних видів практики протягом усього періоду навчання. Залучення до організації та проведення благодійних акцій, різноманітних конкурсів, змагань, флешмобів сприятиме вихованню соціальної активності.

На факультеті соціальної та психологічної освіти створенні належні умови для гармонійного розвитку особистості та для забезпечення її потреб та інтересів згідно з індивідуальними здібностями.