СТРІМ ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ «ДІТИ. МИР. БЕЗПЕКА»

1 червня 2022

 

У межах V Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Просоціальна особистість у гендерному вимірі: теоретико-методологічні та прикладні аспекти» Національною радою жінок України, Інститутом проблем виховання НАПН України та Гендерним центром Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з нагоди Дня захисту дітей відбувся онлайн-стрім «Діти. Мир. Безпека» з обговорення найгостріших і найболючіших ситуацій злочинної війни,  щодо підтримки знищених закладів освіти в ОТГ Велика Димерка на Київщині.

Захід підтримала міжнародна спільнота, зокрема:

Стефанія Кулаєва, Правозахисниця. АДЦ «Меморіал» – Брюссель. Авторка доповіді  «Рома України: голоса з пекла війни. Дискримінація, епідемія, війна». ПРОБЛЕМА ОТРИМАННЯ ОСВІТИ РОМСЬКИМИ ДІВЧАТАМИ. ОСОБЛИВІ РИЗИКИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ І ВІЙНИ

Віна Лакхумалані (Індія), захисниця прав дітей і Індії. ПРАВА ДІТЕЙ НА ЗАХИСТ ВІД БУДЬ-ЯКИХ ФОРМ НАСИЛЬСТВА ТА ЗЛОВЖИВАНЬ, ОСОБЛИВО ПІД ЧАС ЛЮДСЬКИХ ТА ПРИРОДНИХ КАТАКЛІЗМІВ

Луценко Євгенія, кандидатка історичних наук, Директорка ГО «Центру соціальних і гендерних досліджень «Нове життя», членкиня Міжнародної правозахвсної організації Анти-дискримінаційний центр «Меморіал» (Брюссель), членкиня НРЖУ, Громадських рад при МФО «Рівні можливості» Верховної ради України та МЗС України ВОЛОНТЕРСТВО УКРАЇНЦІВ ЗА КОРДОНОМ (НА ПРИКЛАДІ БЕЛЬГІЇ).

Також на Стрімі виступила перший заступник голови Національної ради жінок України – Марія Петрова, яка розповіла, що Всеукраїнська Ліга Українських жінок систематично опікується дітьми, наголосили про потребу у підвищеній увазі до дітей соціальних категорій, які постраждали від військової агресії (в тому числі дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей воїнів ЗСУ та добровольчих батальйонів, дітей, чиї батьки пропали безвісти, або чиї сім’ї потрапили в складні життєві обставини.

Зворушливими були виступи представників ОТГ Велика Димерка, а особливо вихованців зруйнованої школи.

Онлайн-стрім можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=M7ZNGqNvPzM


Фото новини: