Туристичні магніти у контексті створення безбар’єрного простору

10 листопада 2021

10 листопада 2021 р. відбувся науково-практичний симпозіум «Історико-культурні та природозаповідні пам’ятки Черкащини – туристичні магніти у контексті створення безбар’єрного простору» (на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року) у межах проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Учасники симпозіуму мали змогу переглянути чотири 3D-тури Черкащиною (Тур. 1. м. Умань, Тур 2. Монастирище-Жашків-Звенигородка-Тальне, Тур 3. Корсунь-Шевченківський-Канів, Тур 4. Чигирин), а команда проєкту отримати зворотній зв’язок від представників регіонів (Кучер Галина – начальник управління праці та соціального захисту населення; Лазоренко Віктор – заступник генерального директора Національного історико-культурного заповідника «Чигирин»; Овсієнко Лідія – заступник директора Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника; Капустян Наталія – голова громадської організації «Відродження» м. Канів).

Керівник проєкту Кравченко Оксана ознайомила із Національною Стратегією із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, що стало основою в реалізації культурно-туристичного продукту,  а саме сайту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта».

Результати моніторингу та оцінки туристичних об’єктів щодо їхньої доступності для осіб з інвалідністю за визначеними критеріями оцінки соціо-природно-ресурсного потенціалу туристичних об’єктів для кожного типу захворювань повідомила Песоцька Юлія.

Запрошуємо до перегляду сайту https://fspo.udpu.edu.ua/inklyuzyvno-sotsial%CA%B9na-3D-karta/#/ та чекаємо ваші враження у вкладці «Зворотній зв’язок».


Фото новини: