Участь аспірантів у науково-методичному семінарі для слухачів школи професійного зростання молодого викладача

16 квітня 2021

14 квітня 2021 року в режимі онлайн відбулося четверте засідання науково-методичного семінару для слухачів школи професійного зростання молодого викладача. З метою підвищення свого наукового та професійного рівня аспіранти ІІ року навчання, спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки взяли активну участь в обговоренні актуальних питань.

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Надія Стеценко розповіла про конфлікт – як соціально-педагогічне явище. Вивчення даної проблеми сьогодні актуальне, а її основна функція полягає у попереджені педагогічних конфліктів.

Засідання було зорієнтоване на розв’язання, попередження та вирішення конфліктних ситуацій в педагогічному колективі, основною ідеєю якого є створення атмосфери миру, а не насильства. У процесі тренінгових занять велика увага приділялася формуванню особистісних якостей педагогів, їх емоцій, умінню аналізувати свою поведінку.

Бойченко Валентина, кандидат педагогічних наук, доцент, кафедри педагогіки та освітнього менеджменту більш детально зупинилась на питаннях профілактики педагогічних конфліктів та шляхи їх попередження.

Аспіранти 21PhD групи Яна Ярошик та Валентина Пісняк, а також аспіранти заочної форми навчання Антоніна Штурба та Марина Разводова активно вступали в обговорення питань, аргументовано висловлювали свої думки та наводили приклади з власного досвіду щодо конфліктних ситуацій. Під час заходу панувала атмосфера відвертості та емоційного піднесення.

Слід пам’ятати, коректне розв’язання конфліктних ситуацій – необхідний елемент діяльності викладача. Як би не розвивався конфлікт, завдання педагога перетворити протидію на взаємодію. Викладач має знати правила поведінки у конфліктній ситуації та використовувати їх у професійній діяльності.

Аспіранти дуже вдячні організаторам за цікаве, інтерактивне засідання, завдяки якому кожен учасник зумів поповнити свої знання, перейняти досвід інших викладачів та знайти відповіді на свої запитання.


Фото новини: