Фаховий семінар попередньої експертизи дисертаційного дослідження на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки

29 квітня 2024

   

     На кафедрі педагогіки та освітнього менеджменту відбувся фаховий семінар попередньої експертизи дисертаційного дослідження аспіранта IV року навчання на здобуття ступеня доктора філософії (спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки) Підгорного Олександра Васильовича на тему «Підготовка майбутніх учителів природничих спеціальностей до формування в учнів цілісних уявлень про сучасну наукову картину світу». Наукові керівники: доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, завідувач кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Мартинюк Михайло Тадейович; кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Миколайко Володимир Валерійович.

     Засідання відбулося під головуванням доктора педагогічних наук, професора, в. о. завідувача кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Бялик Оксани Василівни, а також за участі науково-педагогічних працівників кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

     Рецензентами дисертаційної роботи виступили Совгіра Світлана Василівна – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри хімії та екології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Ільніцька Катерина Сергіївна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, начальника відділу міжнародних зв’язків Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

     За підсумками засідання учасниками фахового семінару було прийнято рішення, що дисертаційне дослідження Підгорного Олександра Васильовича на тему «Підготовка майбутніх учителів природничих спеціальностей до формування в учнів цілісних уявлень про сучасну наукову картину світу» за своєю актуальністю, науковою новизною отриманих результатів, теоретичним і практичним значенням відповідає вимогам наказу Міністерства освіти і науки України № 40 від 12.01.2017 р. «Про затвердження вимог щодо оформлення дисертації» (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 03 лютого 2017 р. за № 155/30023), Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії (Постанова Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 р. № 44, зі змінами, Постанова КМУ № 341 від 21.03.2022) та рекомендується до захисту на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.