Школа професійного зростання молодого викладача продовжила свою діяльність у 2021-2022 навчальному році

21 жовтня 2021

20 жовтня 2021 року в Уманському державному педагогічному університеті в режимі онлайн відбулося перше засідання слухачів школи професійного зростання молодого викладача (ШПЗМВ).

Засідання ШПЗМВ відкрила керівник школи кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Стеценко Надія Миколаївна, яка ознайомила слухачів із метою та завданнями ШПЗМВ на 2021-2022 н.р., запропонувала слухачам вносити пропозиції щодо вдосконалення діяльності ШПЗМВ та доповнення до плану роботи.

Керівник навчально-методичного відділу УДПУ Денисюк Ірина Анатоліївна ознайомила слухачів із вимогами щодо навчально-методичного забезпечення освітніх компонентів освітніх програм, детально зупинилася на розробці робочих програм та силабусів.

Із доповіддю про Професійний стандарт викладача та шляхів його впровадження виступив доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Коберник Олександр Миколайович, який акцентував увагу слухачів на компетентностях, якими повинні володіти викладачі ЗВО: знаннями та розуміннями предметної області і професійної діяльності, навичками критичного мислення, комунікативними навичками; проявляти емпатію, використовувати інформаційні та комунікаційні технології, вміти обробляти та аналізувати інформацію з різних джерел, прагнути до особистісного і професійного розвитку, генерувати нові ідеї (креативність), застосовувати кращі практики у професійній діяльності, мотивувати людей та рухатися до спільної мети, діяти на основі етичних міркувань (мотивів), проявляти толерантність та повагу до культурної різноманітності,  діяти соціально відповідально та свідомо.

На завершення засідання старший викладач кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій Паршуков Сергій Васильович ознайомив слухачів ШПЗМВ із особливостями використання корпоративної пошти в освітньому процесі.

Всі питання, які висвітлювалися на засіданні, викликали жвавий інтерес серед слухачів курсів. Доповідачі давали вичерпні відповіді, які виникали в ході обговорення озвучених питань.


Фото новини: