Інноваційні підходи у підготовці здобувачів вищої освіти

8 грудня 2023

ОК «Загальна психологія» є першим у вивченні циклу психологічних дисциплін для здобувачів вищої освіти спеціальності 053 Психологія.

У результаті вивчення дисципліни здобувачі вищої освіти мають сформувати, вдосконалити такі soft skills як: комунікативні навички, уміння аргументувати свою думку, вміння розв’язувати комплексні складні проблеми і задачі та багато інших.

Інноваційне навчання стимулює новаторські зміни в культурі, соціальному середовищі, воно орієнтоване на формування готовності особистості до динамічних змін у соціумі за рахунок розвитку здібностей до різноманітних форм мислення, здатності до співробітництва з іншими людьми, готовності бути у ролі тренера, коуча, консультанта, наставника, ментора, супервізора.

Безсумнівно, для майбутніх психологів необхідно опановувати цифрові інструменти для майбутньої професійної діяльності та психологічної підтримки всіх, хто цього потребує.

Оленою Поліщук, старшим викладачем кафедри психології щороку напередодні новорічних свят пропонується здобувачам вищої освіти підготувати «Дошку бажань», яка спрямована на саморозвиток, удосконалення професійної майстерності у наступному році за допомогою онлайн-сервісів:

Padlet – універсальна онлайн-дошка (онлайн-стіна), яка може бути використана для проєктної роботи, пірінгової взаємодії, індивідуальних завдань чи як інструмент збору інформації для всіх учасників процесу в одному місці.

Mural – командний простір для візуальної співпраці, що дозволяє швидше вирішувати проблеми за допомогою простого, інтуїтивного цифрового полотна.

Зауважимо, що пропонована форма роботи сприяє опанування навичок цифрової обізнаності та можливості бути універсалами у професійній діяльності.


Фото новини: