Історія становлення і розвитку УДПУ. До 90-річчя університету вийшла у світ монографія Д. І. Пащенка

20 січня 2021

Вийшла у світ монографія Д. І. Пащенка «Літопис історичних, суспільно-політичних, соціально-економічних та культурно-освітніх подій, на ґрунті і тлі яких відбувалося виникнення та становлення Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини».

Монографія присвячена історії становлення та розвитку УДПУ імені Павла Тичини, нерозривно пов’язаної з об’єктивними обставинами життя українського суспільства і, зокрема, розвитку професійної педагогічної освіти в Київській та Черкаській областях, на теренах яких формувався цей університет.

Вона стане у нагоді науковцям, викладачам педагогічних ЗВО, магістрантам, студентам, усім, хто цікавиться проблемами історії професійної підготовки майбутніх учителів. Може бути використана при вивченні магістрантами та аспірантами відповідних навчальних дисциплін

Автор монографії – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту УДПУ імені Павла Тичини, професор кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти КНЗ КОР «Київський обласний ІПОПК» Дмитро Іванович Пащенко.