(Українська) ІІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційної психології з міжнародною участю

1 травня 2024

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

     30 квітня 2024 року в онлайн-режимі відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційної психології з міжнародною участю, організований кафедрою психології разом із партнерами із Національного університету біоресурсів і природокористування України, Громадської організації «АНТРОПОС – Україна – для дітей цього світу дітям». З вітальним словом до учасників фестивалю звернувся завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Сафін Олександр Джамільович, в якому підкреслив важливість проведення таких заходів для підготовки майбутніх психологів до роботи з клієнтами.

     Велику зацікавленісь учасників викликала актуальна для сьогодення доповідь Шмаргуна Віталія Миколайовича, доктора психології, професора кафедри психології НУБіП України на тему “Психологічні особливості взаємодії військових і цивільних осіб”. Він зазначив, що психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Поділився корисними порадами, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах.

     Ханс-Вольфф Граф, психолог, фінансовий консультант, педагог, журналіст, автор провів майстер-клас «Як приборкати життєві кризи», розповів та наочно продемонстрував «Нашу структорограму», «Життєвий трикутник», «Внутрішній монолог».

     Наше життя упродовж останніх двох років докорінно змінилося на «до» і «після»; постійний стрес, тривога, панічні атаки додають кожному не лише складних почуттів та переживань, життєвих криз, а й породжують безліч запитань, відповіді на які необхідно знаходити самостійно. Під час заходу були підняті актуальні теми, продемонстровано методи, за допомогою яких можна стабілізувати свій психоемоційний стан, наголошено на тому, що потрібно опиратися на власні внутрішні ресурси.

     Учасники Фестивалю отримали найголовніше – інструменти психологічної допомоги, які вкрай актуальні сьогодні. Дякуємо організаторам за корисний і пізнавальний захід!