На факультеті було проведено семінар-лекцію з відео презентацією “Чорнобиль – наш біль. Україна пам’ятає”

26 квітня 2021

22 квітня на факультеті соціальної та психологічної освіти було проведено семінар-лекцію з відео презентацією “Чорнобиль – наш біль. Україна пам’ятає”,  з нагоди відзначення 35 -х роковин Чорнобильської катастрофи.

Події цього дня, 26 квітня 1986 року, стали однією з найбільших трагедій для людства, найбільшою техногенною катастрофою в історії. Вибух який зруйнував життя тисячів людей і утворив багато кілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті нашого народу. Тож і студентство зібралося на онлайн-конференції, щоб нагадати про ті рокові події, адже це не можливо не пам’ятати.

До конференції долучилися студенти І курсу та члени СНТ факультету. З вступним словом до учасників заходу звернулась Матрос О.О., заступник декана факультету з наукової роботи. З цікавою доповіддю виступила Біенко А.Ю., голова СНТ, магістрантка факультету соціальної та психологічної освіти. Також студентка 2 курсу, З-21 групи, Тарасюк Т.В. підготувала змістовний виступ “Чорнобильська трагедія”.

Всі разом долучилися до перегляду фільму “Чорнобильська трагедія – біль України”. Фільм був дуже захоплюючим та зворушливим, деякі кадри не можна було споглядати без сліз на очах. Студенти ще довго залишалися під враженнями, ніби вдалося ще раз пережити всі ті події. Завершився захід декламуванням вірша Д.Павличко “На Чорнобиль журавлі летіли”, від Біленко А.Ю. Все це історія нашого народу, яку ми маємо пам’ятати та пронести через покоління.

Дякуємо всім хто долучився до нашого заходу! Бережіть себе!


Фото новини: