Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня 2021

 


3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Інвалідність – це не перепона, не інакшість, не вирок і не покарання. Забезпечення відповідних умов сприятиме рівності усіх членів суспільства.

Факультет соціальної та психологічної освіти уже декілька років активно долучається до забезпечення умов для людей з інвалідністю в освітньому та соціокультурному середовищах. Однак цього року завдяки підтримці Українського культурного фонду ми змогли реалізувати проєкт «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта».

Ми висловлюємо слова подяки та вдячності усім, хто долучився до проєкту. У першу чергу, вихованцям Уманської організації УТОГ, Уманського товариства УТОС (Українське товариство сліпих) та Канівської організації осіб з інвалідністю «Відродження», які, окрім, того, що взяли активну участь у реалізації проєкту, отримали можливість відвідати визначні місця Черкащини і довести, що туризм – це для кожного. А також партнерам Асоціації інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму, Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи ЧОР», Клініці, дружній до молоді Уманської дитячої лікарні, Національному дендрологічному парку «Софіївка», Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин».

Не важливо, де ти знаходишся та які у тебе можливості. Подорожувати можна завжди, маючи лише телефон та доступ до Інтернету.

Ми сподіваємося, що наш проєкт стане корисним для проводження змістовного дозвілля, подорожей онлайн та офлайн для людей з інвалідністю. А також сайт «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» (https://fspo.udpu.edu.ua/inklyuzyvno-sotsial%CA%B9na-3D-karta/#/) буде хорошим довідником для планування власної подорожі Черкащиною для усіх.

Бажаємо всім людям з інвалідністю витримки, оптимізму, здоров’я, можливості втілити у реальність Ваші плани та задуми!


Фото новини: