Підписання договіру «Про співпрацю щодо партнерства в організації дуальної форми здобуття освіти».

24 березня 2022

 

Одним з шляхів підвищення якості професійної підготовки здобувачів вищої освіти є впровадження дуальної форми здобуття освіти. Відповідно до Закону України «Про Освіту» дуальна форма здобуття освіти – це спосіб здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти (в інших суб’єктів освітньої діяльності) з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації, як правило, на основі договору.

З метою створення належних організаційних умов для подальшого співробітництва та взаємодії щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Державним підприємством „Український дитячий центр „Молода гвардія” 17 лютого 2022 р. було підписано договір «Про співпрацю щодо партнерства в організації дуальної форми здобуття освіти».

Метою Договору є підвищення якості підготовки здобувачів освіти до професійної діяльності через впровадження дуальної форми здобуття освіти.

Положеннями договору визначено завдання, що досягаються Сторонами шляхом впровадження дуальної форми здобуття освіти, а також прописано права та обов’язки сторін.

Впровадження дуальної форми здобуття сприятиме зміцненню та удосконаленню практичної складової освітнього процесу, підвищення конкурентоздатності випускників закладу освіти, а також посиленню ролі роботодавців у системі підготовки здобувачів вищої освіти: від формування змісту освітньо-професійних та освітньо-наукових програм до оцінювання результатів навчання.

Переконанні, що ті знання, вміння та навички, які отримають здобувачі вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти під час навчання за дуальною формою здобуття освіти, стануть гарним підґрунтям для формування професійної компетентності.