Врахування підходів та поглядів експертів в галузі при організації освітнього процесу

11 квітня 2023

6 квітня 2023 року члени робочої групи та групи забезпечення ОПП «Соціальне забезпечення» взяли участь у роботі круглого столу на тему: “Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози і виклики для держави”, який був організований Інститутутом демографії та соціальних досліджень, за підтримки Міністерства соціальної політики та ІСАР «Єднання». Захід був присвячений аналізу соціальних і демографічних змін в Україні та їхньому впливу на розвиток країни.

Основні зміни в демографічній картині України презентувала Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України; про вплив війни на систему охорони здоров’я доповідала Вікторія Вагнєр, народний депутат, член Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування; про вплив демографічних змін на ринок праці в коротко-середньо та довгостроковій перспективах інформувала Тетяна Бережна, заступник міністра економіки України; виклики для системи соціального захисту означили Галина Третьякова, голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, і Дарія Марчак, перший заступник міністра соціальної політики; ключові кроки для подолання зазначених викликів презентував Нітін Умапаті, старший економіст Світового Банку.

Це перший із запланованих щомісячних заходів, до участі в яких, окрім представників державних органів та інституцій, планується залучити представників аналітичних центрів, професійної спільноти, громадських організацій, ЗМІ.

Участь викладачів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи у подібних заходах сприятиме оновленню змісту ОК з огляду на найновіші досягнення в галузі,  сучасні практики та наукові досягнення.


Фото новини: