(Українська) Я – українець, і я цим пишаюсь

8 березня 2024

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

7 березня, факультет соціальної та психологічної освіти окутувався атмосферою патріотизму та величного шанування. Студентська спільнота об’єдналася, щоб вшанувати пам’ять великого українського поета, письменника, художника і політичного діяча – Тараса Григоровича Шевченка.
Традиційно прозвучав гімн України, відбулося вшанування хвилиною мовчання всіх жертв російсько-української війни та лунали слова подяки тим, хто щодня, ризикуючи своїм життям, виборює свободу для України.
Під керівництвом координатора Національно-патріотичного табору «ДІЯ», Максима Мальованого, та ведучої Людмили Мельник студенти об’єдналися на виховному заході, присвяченому цій видатній постаті української літератури.
Учасники заходу, серед яких були Заїць Юлія, Карманчук Анастасія, Поліщк Віра, Данчук Алла, Гримайло Аліна, та Колінчак Карина, віддали свою увагу читанню віршів Тараса Григоровича Шевченка та обговоренню його творчості. Вони висловили велику вдячність поетові за те, що він з невимовним завзяттям присвятив своє життя боротьбі за гідність українського народу та його прагненню до свободи і незалежності.
У наш час, коли Україна стоїть на захисті своєї територіальної цілісності, слова Тараса Шевченка стають особливо актуальними. Вони надають сили та надії на перемогу, зміцнюючи дух українського народу.
За нами перемога! Пам’ятаймо слова нашого українського пророка Тараса Шевченка:
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.