Професійний розвиток завідувачів кафедр університету

15 червня 2021

З метою забезпечення реалізації пріоритетних завдань кадрової політики, окреслених «Стратегією розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на 2021–2025 роки», протягом 2020–2021 навчального року проведено чотири засідання науково-методичного семінару завідувачів кафедр університету у рамках діяльності науково-методичного Центру професійного розвитку викладачів УДПУ імені Павла Тичини.

10 червня 2021 р. у рамках реалізації програми підвищення кваліфікації завідувачів кафедр на 2020/21 н.р. проведено засідання семінару, під час якого заслухано низку доповідей із актуальних питань управлінської діяльності.

У своєму виступі перший проректор, доктор педагогічних наук, професор Андрій Гедзик ґрунтовно окреслив пріоритетні завдання та напрями розвитку якості вищої освіти та освітньої діяльності з реалізації освітніх програм, упровадження системи електронного документообігу, мовної стратегії університету, організації дистанційного навчання.

Про особливості атестації університету в частині провадження наукової (науково-технічної) діяльності детально доповіла проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, доцент Тетяна Годованюк. У виступі акцентовано на першочергових спільних завданнях наукової діяльності кафедр та структурних підрозділів університету.

Напрями та ресурси розвитку міжнародної академічної мобільності та розширення освітніх можливостей для навчання студентів-іноземців окреслив проректор з міжнародних звязків та стратегічного розвитку, кандидат педагогічних наук, доцент Володимир Миколайко.

Актуальні напрями співпраці академічного та адміністративно-управлінського складу університету у забезпечення якості реалізації освітніх програм схарактеризувала проректор із гуманітарних питань, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Ревнюк.

У виступі проректора з адміністративно-господарської діяльності Людмили Гнатюк окреслено пріоритетні напрями оновлення та розвитку матеріально-технічної бази університету.

З інформуванням про здобутки Центру професійного розвитку викладачів УДПУ за 2016–2021 рр. до учасників семінару звернувся директор Центру доктор педагогічних наук, професор Олександр Коберник, який підвів підсумки 5-річної діяльності Центру; окреслив перспективні напрями роботи, що базовані на вивченні та аналізі запитів та потреб завідувачів кафедр щодо оновлення та розширення знань, формування компетентностей у психолого-педагогічній, науково-дослідній, організаційно-управлінській діяльності.


Фото новини: