Відбулася настановча конференція з практики для студентів-магістрів

25 лютого 2016

IMG_0332

 

22 лютого 2016 р. на факультеті соціальної та психологічної освіти відбулася настановча конференція з асистентської практики для студентів 6 курсу магістратури, які здобувають спеціальність: соціальна педагогіка, практична психологія, педагогіка вищої школи та управління навчальним закладом.

У системі педагогічної освіти практика займає один із центральних розділів підготовки фахівців, вона дає можливість студентам закріпити теоретичні знання, сформувати уміння самостійної діяльності по вихованню і навчанню студентів, удосконалити навички організації науково-дослідницької та управлінської роботи.

Головна мета проведення асистентської практики − ознайомлення із специфікою педагогічної діяльності викладача вищого навчального закладу І−ІІ та ІІІ−ІV рівнів акредитації, оволодіння уміннями та навичками організації навчальної, виховної та наукової роботи зі студентами, проведення науково-дослідної роботи в умовах, що максимально наближені до майбутньої професійної діяльності магістра.

IMG_0339

Із вступним словом виступила доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи С. О. Роєнко, вона познайомила студентів із основними положеннями проходження асистентської практики. Інструктаж щодо реалізації програми асистентської практики із практичної психології провела к. психол. н., доцент кафедри психології І. О. Вахоцька. Доценти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту В. В. Бойченко та М. І. Гагарін познайомили зі специфікою та програмою асистентської (управлінської) практики студентів напрямів підготовки «Управління навчальним закладом» та «Педагогіка вищої школи».

IMG_0338

Студенти дізналися про перелік документів, які вони повинні підготувати після закінчення практики, вимоги та методичні рекомендації щодо проходження практики й оформлення звітної документації.

Бажаємо успіхів нашим студентам.