Захист соціальних проектів інклюзивного туризму «Подорожуємо без бар’єрів»

25 серпня 2022

22 серпня 2022 року на факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся конкурс захистів соціальних проектів інклюзивного туризму «Подорожуємо без бар’єрів».

Адже, у системі світового туристського розвитку особливе і значне місце на сьогодні відводиться інклюзивному туризму (туризму для осіб з інвалідністю), який знаходиться у структурі соціального туризму та в Україні практично не розвинений.

Інклюзивний туризм для осіб з інвалідністю – це сучасний вид туризму, який дозволяє включити в туристичну діяльність будь-яку людину, незалежно від її фізичних можливостей, з урахуванням особливостей її фізично-психологічного стану і розглядається він, насамперед, як потужний засіб активної реабілітації, який структурно включає в себе медичні, психологічні, педагогічні, фізичні, професійні, трудові, фізкультурно-спортивні та соціально-побутові заходи.

Мета конкурсу – визначити важливість інклюзивного туризму як систему заходів спрямованих на відновлення та розвиток фізичного, соціального, духовного, творчого та інтелектуального рівня життєдіяльності особи з  урахуванням фізичних та психічних можливостей для сприяння  її  інтеграції  в суспільство.

Тому студенти факультету соціальної та психологічної освіти проявили активність, вміння та презентували цікаві проекти з розробленими туристично-інклюзивними маршрутами для осіб з обмеженими можливостями різних нозологій.

На захисті проектів з вітальним словом виступила Оксана Олексіївна Кравченко, декан факультету соціальної та психологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор.

Також були присутні фахівці Черкаського обласного центру медико-соціальної експертизи ЧОР, зокрема, виконуюча обов’язки директора –  Масенко Наталія Володимирівна.  

Усі проекти були різними та унікальними, загалом, варто відзначити таких здобувачів вищої освіти: Скомороха Владислава, Руда Еріка, Рябошапка Мирослава, Славінська Світлана, Шкільнюк Анастасія –  здобувачі другу курсу спеціальності 053 Психологія, Науменко Анастасія –здобувачка другого курсу спеціальності 232 Соціальне забезпечення та Песоціка Юлія – аспірантка другого року навчання спеціальності 231 Соціальна робота.

Це було дійсно пізнавально та цікаво, а підготовлений матеріал здобувачами вищої освіти, цінним буде у діяльності закладів соціальної сфери у роботі з особами з обмеженими можливостями.

Конкурс відбувся у межах  науково-дослідної теми для молодих учених «Соціально-психологічна реабілітація дітей та молоді з особливими освітніми потребами засобами інклюзивного туризму» (Державний реєстраційний номер: 0119U103978)

Сертифікати


Фото новини: