Відбулося перше засідання Ради молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти у 2022-2023 н.р

25 серпня 2022

22 серпня 2022 року відбулося перше організаційне засідання Ради молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти у 2022-2023 н.р. На початку засідання із вітальним словом звернулася декан факультету доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Оксана Олексіївна Кравченко. Декан наголосила на важливому значенні Ради молодих вчених факультету, що є осередком сприяння підготовки кадрів для науково-дослідної, науково-педагогічної та методичної діяльності, відображення і реалізації професійних, інтелектуальних і соціально-побутових інтересів та прав наукової молоді в університеті.

Голова Рада молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Світлана Михайлівна Прищепа також долучилася до вітальних слів декана та виступила з доповіддю про успіхи та наукові здобутки членів РМВ ФСПО. У виступі Світлана Михайлівна зосередила увагу колег на позитивні кількісні та якісні показники видавничої діяльності представників РМВ ФСПО в розрізі 2020-2022 рр. Звернула увагу на активну участь членів РМВ ФСПО у різних вебінарах, симпозіумах, школах підвищення кваліфікації, курсах семінарах. У виступі відзначила, що представники РМВ ФСПО є Лауреатами обласної премії для молоді за особливі заслуги у розбудові молодіжної політики в області, стипендіатами Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук. Зазначила, що молоді науковців факультету соціальної та психологічної освіти є розробниками різних проєктів, грантів, здійснюють волонтерську психологічну підтримку для внутрішньопереміщених осіб у такий важкий для країни час.

Оксана Олексіївна наголосила, що Рада молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти у своїй роботі керується Положенням про раду молодих вчених Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Положенням про раду молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти, де в п.1.5. та п. 1.2. відповідно прописано, що молодими науковцями вважаються доктори і кандидати наук, докторанти, аспіранти, викладачі, здобувачі, наукові працівники і співробітники та студенти ФСПО УДПУ, які активно займаються науково-дослідною роботою, віком до 35 років кандидати наук та 40 років доктори включно. Відповідно голова Рада молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти досягла 35-річного віку, тому є необхідність внести зміни у склад РМВ.

На засіданні головою РМВ ФСПО було обрано доктора філософії доцента кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Моргай Лілію Анатоліївну, заступником голови РМВ ФСПО обрано кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Коблика Віталія Олександровича, секретарем РМВ ФСПО обрано доктора філософії, викладача-стажиста кафедри психології Поліщук Олену Романівну.

Декан факультету побажала представникам РМВ ФСПО досягати нових наукових вершин та успіхів у 2022-2023 н.р.


Фото новини: